Active Art
Ontwerp & realisatie: Meneer Web
Phoenix
Active Art | Koningin Julianastraat 6 | 6661 DS Elst | Telefoon: 0481 - 842810 | Email: info@activeart.nl
En Route

Werkwijze

Onze werkwijze is erop gericht dat de volgende aspecten aan de orde komen: 
-Verkennen van grenzen
-Zelfvertrouwen
-Omgaan met (voor)oordelen
-Omgaan met emoties

De thema’s komen zowel aan bod in samenwerkingsoefeningen als in individuele oefeningen.

In het samenwerken ontmoet je collega’s en ook jezelf telkens weer op zeer uiteenlopende manieren.
Goede gesprekken met jezelf en met elkaar zijn onontbeerlijk. Dit is nodig om jezelf en de werksituatie gezond te houden. Je bent als mens allen zeer verscheiden, door je eigen karakter en bewustzijn. Daarom kan er een breed spectrum aan ideeën maar ook creatieve oplossingen voor problemen ontstaan als iedereen aangesproken wordt in dat waar hij goed in is. Als je je gezien en gehoord voelt zul je veel plezier in je werk en met je collega’s ondervinden.

Het is echter niet makkelijk om iedereen tot zijn recht te laten komen op de werkvloer. De niveaus van eigen ontwikkeling kunnen hemelsbreed verschillen. Als je telkens over je grenzen gaat, bijvoorbeeld, en je bent je dat niet bewust, dan kun je gaan denken dat jij de enige bent die zo hard werkt en dat anderen geen hart voor de zaak hebben. In het schilderen en tekenen zit in de gegeven opdracht al een begrenzing als het ware. Hoe ga je daarmee om? Als je samen een schildering maakt heeft iedereen zo zijn voorkeur voor eigen kleuren. Het wordt één schilderij en hoe duidelijk kun je zijn, al schilderend, in wat je daarin wilt en ook absoluut niet wilt.

In onze opdrachten valt vaak een eerste voor -oordeel dat je kunt hebben al weg.  Het idee.dat je niet kunt schilderen of boetseren wordt teniet gedaan omdat het beeld van waar je aan moet voldoen weg valt.
Al je dat beeld loslaat ontstaat er ruimte voor je eigen kunnen en zo werkt dat ook naar andere mensen toe. Welk beeld heb je van je collega’s of van waar het werk aan moet voldoen?  Klopt dat met de werkelijkheid of hoe anderen erover denken? 

Het vraagt een zekere zin van vertrouwen c.q. zelfvertrouwen om op een leeg vel de eerste streep te moeten zetten. Vertrouwen is ook om over iemands geschilderde vlak heen te gaan, omdat je het echt anders wilt. Schilder je er zomaar overheen, of ga je ontdekken hoe dat wat de ander geschilderd heeft een aanvulling kan zijn op wat jij voor ogen hebt.

Het gaat er ook om de gevoelens, die je tegenkomt in de oefeningen uit te spreken. Wat vertelt het je als jij bij iedere oefening als eerste klaar bent, of dat je je opdracht niet af kunt krijgen in de gegeven tijd? Kun je het uithouden om de opdracht in alle rust te kunnen doen? Mag dat wat er ontstaat ook zijn? Of vind je het maar niks. Kun je jezelf en dat wat je maakt los zien van je collega’s of ga je vergelijken? Deze gevoelens en de emoties die ze oproepen zijn misschien herkenbaar voor je in je werksituaties. De vraag is dan: Wat heb je nodig om daar goed mee om te kunnen gaan?

 

 

startbeeld

beeld2

beeld3